Događanja za razdoblje od 26.7.2017. do 01.8.2017

ponedjeljak, 24.7.2017.

Parovi

Autor: Miro Gavran
Glume: Ana Vilenica , Mladena Gavran, Ivan Glowatzky, Ivica Jončić, Jakov Gavran i Sara Moser
Režija: Robert Raponja
Scena i kostimi: Jasmina Pacek
Izbor glazbe: Neven Zebić
Scenski pokret: Sanela Janković Marušić
Oblikovanje svjetla: Mario Vnučec
Oblikovanje tona: Neven Zebić
Šminka: Zdenka Mihelj
Premijera: 27.11.2016.
Najambicioznija predstava Teatra GAVRAN u proteklih četrnaest godina. Šest sjajnih glumaca u atraktivnim suvremenim pričama koje se tiču svakoga od nas. Majstorski dijalozi i upečatljivi karakteri koji će nekoga nasmijati, nekoga rasplakati, ali nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Ovaj Gavranov tekst do sada je igrao premijerno u Litvi i Makedoniji, a od sada napokon postaje dostupan i hrvatskim gledateljima.

Ovo je Raponjina četrnaesta režija nekog Gavranovog teksta, a nerijetko su njihove predstave znale premašiti brojku od pedeset, pa i stotinu repriznih izvedbi.

Zaboravi Hollywood

Autor: Miro Gavran
Glume: Željko Königsknecht (Gabrijel), Jakov Gavran (Matej)
Režija: Miroslav Međimorec
Scena i kostimi: Jasmina Pacek
Dramaturg: Miro Gavran
Izbor glazbe: Neven Zebić
Oblikovanje svjetla: Mario Vnučec
Oblikovanje tona: Neven Zebić
Šminka: Zdenka Mihelj
Producent: Mladena Gavran

 

U protekla dva desetljeća "Zaboravi Hollywood" premijerno se izvodio od Hrvatske, Austrije i Slovačke pa do daleke Indije, nailazeći na topao prijem publike i kritike. Glavni junaci ove neobične priče su profesionalni glumac i profesor na kazališnoj akademiji, te mladi kazališni amater koji već godinama pokušava položiti prijemni ispit i postati profesionalni glumac. Susret mentora i zanesenog učenika, zahvaljujući njihovim različitim karakterima, rezultirat će dramatičnim i komičnim sukobima, koji će uz izobilje humora razotkriti do kraja i njih dvojicu i glumačku profesiju.

  

 

 

 

IGOR GERŽINA FUNK & SOUL APPRECIATION SOCIETY featuring IVANA KINDL 

Briljirat će višestruki “porinovac”, saksofonist i skladatelj Igor Geržina sa svojim bandom, Funk & Soul Appreciation Society. ft. Jurica Leikauffizvodeći stare i poznatije te nove i malo manje poznate skladbe s najnovijeg nosača zvuka. Kao posebna gošća pridružit će im se glazbeno svestrana Ivana Kindl i svoje popularne pjesme, ali i neke postojane strane skladbe po prvi put izvesti pred lošinjskom publikom u ovoj kombinaciji. U svakom slučaju živa uživancija.

 

 

 

 

VID JAMNIK INTERNATIONAL QUARTET

 

Ratko Zjača - kitara
Martin Gjakonovski - akustični bas

Klemens Marktl - bobni
Vid Jamnik – vibrafon

 

Vođa kvarteta je mladi slovenski vibrafonist Vid Jamnik, koji svojim djelom ostavlja trag i van granica Slovenije te spada među najtalentiranije mlade glazbenike u tom dijelu Europe . U svojoj mladoj karieri svirao je sa brojnim zvučnim imenima jazza

Ostatli članovi kvarteta su priznati, svestrani i vrlo traženii glazbenici, često smatrani za najhbolje na svojim instrumentima.

Kvartet svira orginalne skladbe svojih članova u kombinaciji s prearanžiranim skladbama iz standardnog jazzovskog repertoara..  

 

    

“MILES AHEAD"

 

Život i glazba neponovljivog Milesa Davisa, slavnog jazz glazbenika. Film „Miles ahead“ nije samo o glazbi, već je riječ o tome što svi proživljavamo barem jednom u životu - propituje tko smo doista, što imamo za reći i kako ćemo to reći. Kako ćemo na kraju biti definirani i tko o tome odlučuje.

 

 

 

IZVORNO IME: Cars 3

REDATELJ: Brian Fee  |  ŽANR: animirani filmavanturakomedija
ULOGE: Leon LučevMartina ČvekVili MatulaDražen KuhnŽarko Potočnjak
TRAJANJE FILMA: 109 minuta  |  GODINA: 2017  |  DRŽAVA: SAD 

SADRŽAJ FILMA:

Zaskočen novom generacijom trkaćih automobila brzih kao plamen, legendarni Munjeviti Jurić iznenada je izbačen iz sporta koji voli. Da bi se vratio u igru, trebat će pomoć Klare Ramirez, revne mlade tehničarke s vlastitim planom za pobjedu, nadahnuće od starog Fantastičnog Hudson Horneta i nekoliko neočekivanih preokreta. Srce šampiona testirat će se na najvećoj stazi Piston kupa gdje će se dokazati da broj 95 još nije gotov!