Filmovi za razdoblje od 6.4.2018. do 8.4.2018.

nedjelja, 25.3.2018.

IZVORNO IME: Ready Player One

REDATELJ: Steven Spielberg  |  ŽANR: akcijaavanturaSci-Fi
ULOGE: Tye SheridanVin DieselOlivia CookeHannah John-Kamen
TRAJANJE FILMA: 140 minuta  |  GODINA: 2018  |  DRŽAVA: SAD  

SADRŽAJ FILMA:

Igrač broj 1 prati priču tinejdžera Wadea koji svoje dane provodi igrajući OASIS. Wade ima želju iz sumornog svijeta pobjeći u globalnu mrežu virtualne utopije gdje korisnici vode idilične alternativne živote.

Kada ekscentrični multimilijarder i tvorac igrice James Halliday umre, u oporuci ostavi svoje bogatstvo onome tko pobijedi u dobro smišljenom lovu na blago. Koristeći svoj avatar, Wade će se u utrci za blagom morati suprotstaviti moćnim protivnicima koji ga neće prestati napadati i u stvarnom svijetu.

 

IZVORNO IME: The Stolen Princess

REDATELJ: Oleh Malamuzh  |  ŽANR: Animacijakomedija
ULOGE: Hrvoje KlobučarAna-Marija PercaićIvan ĐuričićJanko Rakoš
TRAJANJE FILMA: 85 minuta  |  GODINA: 2018  |  DRŽAVA: Ukrajina 

SADRŽAJ FILMA:

Ruslan, izgubljeni umjetnik, koji mašta o tome da postane vitez, upoznaje prekrasnu Milu i zaljubljuje se u nju, ne sumnjajući ni trena da je ona kraljeva kći. Međutim, njihova sreća nije dugo trajala. Zli čarobnjak, Chernomor ukrade Milu kako bi njezinu ljubav pretvorio u svoju čarobnu moć. Ruslan kreće u potragu za ukradenom princezom kako bi dokazao da je ljubav jača i od magije.

 

 

IZVORNO IME: Winchester

REDATELJ: Michael Spierig, Peter Spierig  |  ŽANR: biografijahoror
ULOGE: Helen MirrenJason ClarkeSarah Snook
TRAJANJE FILMA: 99 minuta  |  GODINA: 2018  |  DRŽAVA: SAD  

SADRŽAJ FILMA:

Film donosi radnju inspiriranu stvarnom Sarah Winchester (Helen Mirren) i prikazuje ekscentričnu nasljednicu bogatstva stečenog oružjem koja vjeruje da je progonjena dušama onih ubijenih Winchester puškom. Prema legendi, Sarah Winchester je vjerovala da će ostati živa dokle god će graditi svoju kuću. Film se snimao na autentičnoj lokaciji, što je bilo izuzetno teško i komplicirano filmskoj ekipi s obzirom na skučenost kuće. Sarah Winchester je beskrajno i stalno gradila tu kuću, vjerujući da će ju, ako prestane, duhovi ubijenih progoniti i na kraju ubiti. Kuću je gradila punih 38 godina. No, njezina gradnja bila je pomalo bizarna s obzirom na to da se razna vrata i prozori otvaraju u zidove ili jednostavno ne vode nikamo.